Solenergi

Vi tar hånd om hele prosessen, og leverer skreddersydde solcelleanlegg etter dine behov.

Krav til kvalitet

BlueTec tilbyr skreddersydde solcelleanlegg med omfattende planlegging, prosjektering, og monteringstjenester. Vi prioriterer teknologisk innovasjon og kvalitetssikring, og samarbeider med pålitelige leverandører for å kunne levere førsteklasses solenergiprodukter. Vi er ISO9001-sertifisert og fokuserer på miljøvennlige prosesser. Vi tilbyr tilpassede finansieringsløsninger for å gjøre solenergi tilgjengelige for alle.

Serviceavtale for solenergi

For serviceavtale på solenergi utføres det iht NEK446

Vi tilbyr fleksible serviceavtaler som passer ditt behov og budsjett. Enten du bare trenger grunnleggende vedlikehold eller ønsker en omfattende avtale med regelmessig inspeksjon og overvåking, har vi løsningen for deg.

Ikke la solenergien gå til spille. Med vår serviceavtale kan du få mest mulig ut av ditt solcelleanlegg og oppnå enda større besparelser. Sammen kan vi sørge for at solen alltid skinner på din økonomi og miljøpåvirkning.

Solceller på tak

Våre referanser innen solenergi

Vi tilbyr skreddersydde solcelleinstallasjoner for boliger, landbruk, næringsbygg og borettslag. Velg det området som passer deg best, og oppdag fordelene med solceller. Kontakt oss for en konsultasjon, så vurderer vi eiendommens potensial for solenergi!

Ofte stilte  spørsmål

Et solcelleanlegg er et system som omdanner sollys til elektrisitet ved hjelp av solceller. Det består vanligvis av solcellepaneler, en inverter, monteringsutstyr og tilkoblingskabler.

Solceller fungerer ved å bruke fotovoltaiske celler som fanger opp sollys og omdanner det til elektrisk strøm. Når sollys treffer cellene, frigjøres elektroner og skaper elektrisk strøm. Jo mer sollys, desto mer strømproduksjon.

 

Solcellepanelene produserer likestrøm (DC). Dette må vi konvertere til vekselstrøm (AC) som vi har i bygget. Det er hovedoppgaven til vekselretteren. I tillegg er det denne som sikrer både anlegget ditt og nettet i bygget ditt for feil og uren spenning.

Øydriftsvernet i vekselretteren slår ut hvis du mister strømmen og har du jordfeil hos deg eller i området skal også vekselretteren slå ut for å skåne solcelleanlegget.

 

Mengden strøm et solcelleanlegg kan produsere avhenger av flere faktorer, inkludert størrelse på anlegget, solens intensitet, plasseringen og vinkelen på panelene, samt værforhold.

Et typisk eneboligtak vendt mot sør med en installert effekt på 10kWp kan produsere 10.000kWh i året.

Er takflaten mot øst eller vest kan man regne ca 80% av installert effekt – altså 8.000kWh i året. Mot nord er effekten ca 50-60%.

Ja, solcelleanlegg kan produsere strøm om vinteren, selv om produksjonen kan være lavere på grunn av kortere dager og snødekke. Effektiviteten er avhengig av temperatur, men mest sollys.
Her er det gjerne vegghengte solcellepaneler som produserer best. Dette kalles gjerne et fasadeanlegg og produserer når strømprisen er høy.

Vi i BlueTec leverer paneler med opptil 30 års produksjonsgaranti og dermed en kvalitet over standard paneler som finnes på markedet i dag.

 

Kostnaden for å installere et solcelleanlegg varierer avhengig av systemets størrelse, kompleksitet og installasjonskostnader. Generelt kan kostnaden ligge mellom 50.000 og 300.000 kroner for en gjennomsnittlig bolig.

Det er også tilgjengelig flere støtteordninger som gjør installeringen meget lønnsom. Som for eksempel ENOVA.

 

Solenergi har den nest laveste produksjonskostnaden for strøm i verden og er en utømmelig kilde til energi!

Fordelene er at man blir sin egen kraftprodusent og dermed løsriver seg fra tvangen til å kjøpe strøm fra nettet. Strømmen som man produserer selv, er miljøvennlig og fornybar.

Ellers så får man lavere strømregning fra dag 1 og faktisk er solcelleanlegg den eneste installeringen du kan gjør på din bolig som er en kilde til inntekt!

 

Solcelleanlegg krever minimalt med vedlikehold. Du finner hva du skal gjøre i FDV som ligger i boligmappa.no.

Regelmessig rengjøring av panelene for å fjerne støv og skitt kan være nødvendig for å opprettholde effektiviteten, men da anbefaler vi en fuktig klut uten såpe.

Årlig inspeksjon av systemet anbefales.

 

Nei, Det er ikke lov å installere solcelleanlegg selv. Dette er regulert av Forskrift om elektriske lavspenningsanlegg (FEL).

Vi anbefaler at man bruker en elektriker til jobben som er registrert i Elvirksomhetsregisteret til DSB og dette finner du naturligvis hos oss i BlueTec.

Vi er DSB registrert som prosjekterende, utførende og kontrollerende – og de som monterer anlegget er naturligvis ansatt i BlueTec.

 

Det er stort sett unntatt søknadsplikt hos kommunen for tiltak på enebolig, men er du i tvil så er det bare å sende en rask mail til kommunen for avklaring.

Bor du i flermannsbolig så er det nok søknadspliktig, men da med en enkel byggesøknad som vi kan utføre for dere.

Vi søker nettselskapet om tillatelse til dobbelmating på din måler. Dette er inkludert i prisen.

 

Ja, med batterilagringssystemer kan du lagre overskuddsstrøm som produseres på dagtid for bruk om natten eller under strømbrudd.

Dette kan øke selvforsyningsgraden og gi bedre kontroll over strømforbruket ditt.

 

For å velge riktig solcelleanlegg, bør du vurdere strømbehovet ditt, takets størrelse og vinkel, solens eksponering, samt budsjettet ditt.

Dette hjelper vi deg med helt gratis!

 

Når et solcelleanlegg når slutten av sin levetid, kan det resirkuleres. De fleste komponentene, inkludert glass, metall og noen typer halvledere, kan gjenvinnes.

Vi har avtaler med sertifiserte gjenvinningsstasjoner for mottak av solcellepanel og andre komponenter.

Miljøgebyret er alltid inkludert hos oss!

 

Vekten av et solcelleanlegg på skråtak er ca 15-25kg/m2 og dermed innenfor bæreevnen til de fleste tak i Norge.

Gjelder det eldre bygg så kan taket være dimensjonert under lavere snølaster enn vi dimensjonerer etter nå og i så fall kan en byggmester gi et konkret svar på ditt bygg.

Vi tar høyde for snø og vindlast på din adresse og du kan være trygg på at solcelleanlegget tåler de ytre belastningene vi dimensjonerer etter.

Støtten må du søke om selv på ENOVA sin hjemmeside. Vi hjelper deg naturligvis med dette hvis du ønsker. Du trenger sluttfaktura og dokumentasjon for å sende inn søknad.

Med solcelleanlegget får du en app som du kan følge med på produksjonen. Har du en sanntidsmåler i HAN porten på AMS måleren din som f.eks Tibber Pulse kan du også integrere vekselretteren din i ditt Smart home system. Da kan du overvåke produksjonen i appen fra strømleverandøren din.

Det er ingen månedlige kostnader ved et solcelleanlegg.