Elbillader
Vi monterer på Østlandet

Behov for en elbillader eller et stort ladeanlegg for elbil i et borettslag eller næringsbygg?
Vi leverer alt og har elbillader til ethvert bygg.

Å lade bilen kan være belastende for det elektriske anlegget. Derfor bør en innstallere en elbillader og ikke bruke stikkontakten. Vi i BlueTec tilbyr skreddersydde ladeløsninger med omfattende prosjektering, installasjon og driftstjenester.

Våre løsninger gjør at du kan lade opptil 32A og 22kw ladeeffekt. En ladestasjon montert av BlueTec oppfyller alle understående krav, og du kan være sikker på at du får en trygg og god løsning.

Foreløpig monterer vi elbilladere kun i Telemark, Vestfold, Buskerud og Oslo. Kontakt oss for et uforpliktende tilbud

 

Krav til ladepunkt for elbil.

I NEK400:2018 finner du følgende krav til et ladepunkt:

  • Egen dedikert kurs som kun brukes til elbillading
  • Jordfeilbryter B i sikringsskap eller DC -vern i ladestasjon
  • Beskyttet av overspenningsvern
  • Maks tillatt ladestrøm på vanlig stikkontakt som oppfyller overstående krav er 10 A

Serviceavtale for elbil-lading

Vi tilbyr skreddersydde serviceavtaler for elbil-ladere, tilpasset dine behov og budsjett. Enten du ønsker grunnleggende vedlikehold eller en omfattende avtale med regelmessig inspeksjon og fjernovervåking, har vi den rette løsningen for deg.

Trygg og effektiv lading

Unngå driftsstans og kostbare reparasjoner. Med vår serviceavtale sikrer du at elbil-laderen din alltid fungerer optimalt, slik at du kan lade trygt og effektivt. Sammen sørger vi for at du alltid har strøm på tanken – enkelt, forutsigbart og problemfritt.

Krav til kvalitet

BlueTec tilbyr skreddersydde ladeløsninger med omfattende prosjektering, installasjon og driftstjenester.

Vi prioriterer teknologisk innovasjon og kvalitetssikring, og samarbeider med pålitelige leverandører for å kunne levere førsteklasses solenergiprodukter.

Ofte stilte  spørsmål

En hjemmelader installeres hjemme for daglig bruk, mens offentlige ladestasjoner finnes på parkeringsplasser, kjøpesentre, og langs veier for lading på farten.

Ladetiden varierer avhengig av batteriets kapasitet og laderens effekt. For eksempel kan en 7,2 kW hjemmelader lade en bil med et 40 kWh batteri på ca. 6 timer.

kW står for kilowatt, som er en måleenhet for effekt. Høyere kW betyr raskere lading.

AC (vekselstrøm) lading er typisk for hjemmeladere og gir langsommere lading, mens DC (likestrøm) hurtigladere finnes på offentlige ladestasjoner og gir raskere lading.

Ikke nødvendigvis. Det finnes ulike typer ladekontakter (som Type 1, Type 2, CHAdeMO, og CCS), så det er viktig å velge en lader som er kompatibel med bilens kontakt.

Det anbefales sterkt å bruke en sertifisert elektriker for å installere en elbillader hjemme for å sikre riktig og sikker installasjon.

Kostnaden for lading avhenger av strømprisen, men generelt er det billigere å lade en elbil sammenlignet med å fylle bensin.

Ekstrem kulde eller varme kan påvirke batteriets ytelse og ladetid. Kaldt vær kan redusere ladehastigheten og batterikapasiteten.

En smart elbillader kan kobles til internett og styres via en app, som gir mulighet for tidsstyrt lading, overvåking av ladehistorikk, og optimalisering av lading basert på strømpriser.

Ja, det er trygt. Elbilladere er designet for å være vanntette og sikre under alle værforhold.